Cuketová koprovka – bezmléčná a bez lepku

SUROVINY:

  • 1 kg cukety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 gr jáhel
  • ghí (přepuštěné máslo)
  • svazek kopru
  • umeocet
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • vejce

POSTUP:

Na přepuštěném másle (pokud nemáte, tak použijte klasicky olej) osmahněte cibuli do měkka, osolte ji, přidejte 2 stroužky česneku a na kostičky nakrájenou cuketu a chvíli restujte. Pak přidejte propláchnuté jáhly a zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená. Přidejte svazek kopru a vařte do uvaření až rozvaření jáhel. Tyčovým mixérem rozmixujte do hladka, dochuťte umeoctem nebo citrónovou šťávou, solí, pepřem. Podávávejte s uvařeným vajíčkem. Můžete jíst takto samostatně nebo s uvařeným bramborem.